ÇARPANLAR VE KATLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

1 ) 10 kg’lık , 15 kg’lık ve 20 kg’lık çuvallarda bulunan mercimeklerin tamamı , birbirine karıştırılmadan eşit hacimli poşetlere doldurulacaktır.
Buna göre, bu iş için en az kaç poşet gereklidir?
A) 5 B) 6 C) 8 D) 9
2 ) Üç zil 30 dk , 45 dk ve 50 dk lık aralıklarla çalıyor. Aynı anda kurulduktan kaç saat sonra birlikte çalarlar?
A) 5 B) 5,5 C) 7 D) 7,5
3 ) Bir A sayısı 5 , 12 ve 15 ile bölündüğünde 4 kalanını vermektedir. A en az kaç olabilir?
A) 60 B) 64 C) 120 D) 124
4 ) Uzunluğu 54m , eni 30 m olan dikdörtgen bir bahçenin çevresine eşit aralıklarla köşelere de gelecek şekilde ağaç dikilecektir.
Bu iş için en az kaç ağaç gerekir?
A) 28 B) 14 C) 12 D) 6
5 ) Bir okuldaki erkeklerin sayısı , kız öğrencilerin sayısının 5 katıdır. Bu okulun mevcudu aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) 7820 B) 2355 C) 4746 D) 7982
6 ) Boyutları 20 m ve 44 m olan bir odanın tabanı eş büyüklükteki kare şeklindeki mermerler ile döşenecektir.
Buna göre en az kaç mermere ihtiyaç vardır?
A) 4 B) 22 C) 40 D) 55
7 ) Bir A sayısının 6 ile bölümünden kalan 3 ise aşağıdakilerden hangisi 6 ile bölünemez?
A) 2A + 4 B) A+3 C) 3A+3 D) 2A
8 ) Ayrıtlarının uzunlukları 4 cm, 6 cm , 10 cm olan dikdörtgen şeklindeki legoların en az kaç tanesi ile küp yapılabilir?
A) 600 B) 750 C) 800 D) 900
9 ) 8’e bölündüğünde 6, 10’a bölündüğünde 8 , 12’ye bölündüğünde 10 kalanını veren en küçük doğal sayı kaçtır?
A) 118 B) 120 C) 121 D) 122
10 ) Asal çarpanları olan doğal sayı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 212 B) 252 C) 292 D) 42
11 ) 23 Nisan şenlikleri için ülkemize gelen 30 Alman , 35 Fransız ve 40 Çin öğrenci bir otele yerleştirilecektir.
Buna göre her odada eşit sayıda ve aynı ülkeden öğrenci kalması koşuluyla en az kaç oda gerekmektedir?
A) 5 B) 15 C) 18 D) 21
12 ) 273×468 çarpımının 9 ile bölümünden kalan kaçtır?
A) 0 B) 3 C) 4 D) 6
1 3) A = { 15, 20 , 24 }
Aşağıdaki sayılardan hangisinin en küçük ortak katı A kümesinde bulunmamaktadır?
A) 4 ile 5 B) 4 ile 6 C) 3 ile 8 D) 3 ile 5
14 ) 35 ile 12 sayılarının ortak katlarının en küçüğü aşağıdakilerden hangisidir?
A) 120 B) 140 C) 240 D) 420
15 ) 39 ile 52 sayılarının ortak bölenlerinin en büyüğü aşağıdakilerden hangisidir?
A) 13 B) 11 C) 7 D) 1
16 ) 21, 17, 11 doğal sayılarını tam olarak bölebilen en büyük doğal sayı kaçtır?
A) 1 B) 3 C) 7 D) 11
17 ) İki sayının EBOB’u 3 , EKOK’u 72 dir. sayılardan biri 12 ise diğeri kaçtır?
A) 15 B) 18 C) 21 D) 27
18 ) 6, 10 ve 18’e bölünebilen üç basamaklı en küçük doğal sayı kaçtır?
A) 108 B) 120 C) 180 D) 360
19 ) Aşağıdakilerden hangisi 72, 120, 186 sayılarından üçünü birden kalansız bölemez?
A) 2 B) 3 C) 4 D) 6
20 ) 38 sayısına en küçük hangi doğal sayı eklenmelidir ki 12 , 16 ve 24 ile kalansız bölünebilir?
A) 4 B) 6 C) 8 D) 10
CEVAP ANAHTARI
1 : D 2 : D 3 : B 4 : A 5 : C 6 : D 7 : A 8 : D 9 : A 10 : B 11 : D
12 : A 1 3: B 14 : D 15 : A 16 : A 17 : B 18 : C 19 : C 20 : D

2 Responses to “ÇARPANLAR VE KATLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI”

  1. ebru

    21. May, 2011

    teşekür ederim

    Reply to this comment
  2. hatice

    15. Oca, 2012

    Yorumunuzu buraya yazınız…

    Reply to this comment

Yorum Yap

İsim (gerekli)

E-mail (gerekli)

Website (optional)

Yorumunuzu buraya yazınız...